De diëtist kan u voedingsadvies geven over gezonde voeding en overgewicht, maar ook bij verschillende ziektebeelden.

Veranderen van leefstijl of eetgedrag is ontzettend moeilijk. Eetgedrag is vaak gekoppeld aan gewoontes en situaties. Door een persoonlijke aanpak en door ook naar gedrag en gewoontes te kijken, kunnen wij u helpen uw eetgedrag blijvend te veranderen. Geen honger-dieet, maar een voeding die werkt voor u, met als doel een duurzaam resultaat. Wij hebben o.a. veel ervaring met stress- en emotie eten, ook dit vergt een specifieke aanpak. Wij houden rekening met uw medische situatie en geven u de ondersteuning wanneer u dat nodig heeft. Persoonlijk, eerlijk en realistisch!

Ziektebeelden:

Bij verschillende ziekten en handicaps speelt voeding een belangrijke rol. Op advies van een arts of specialist stelt de diëtist dan een persoonlijk dieet samen. Het is soms nodig om bepaalde voedingsstoffen weg te laten, bijvoorbeeld als er sprake is van een allergie of voedselintolerantie, of juist om meer van een bepaalde voedingsstof binnen te krijgen (bijvoorbeeld bij ondergewicht of een vitamine tekort). Soms moet ook de vorm van de voeding aangepast worden, zoals geen vaste maar vloeibare voeding na bijvoorbeeld een kaakoperatie.

De diëtist beantwoordt ook algemene vragen over voeding, bijvoorbeeld over een vegetarische voeding, voeding voor zwangere vrouwen of voeding voor kinderen.

Food4life geeft voedingsadviezen bij:

•Overgewicht & Obesitas

•Leefstijl - en gedragsverandering

•Ondervoeding

•Diabetes Mellitus

•Hart- en Vaatziekten

•Hoge Bloeddruk

•Hoog Cholesterolgehalte

•Maag-darmklachten zoals obstipatie, diarree, prikkelbare darm

•COPD

•Voedingsadvies bij zwangerschap

•Voedselovergevoeligheid

•Nierproblemen

•Kindervoeding & Kinderdiëtetiek

•Coeliakie (gluten-intolerantie)

Koolhydraat beperkte voeding

Wanneer afvallen met gezonde voedingsadviezen onvoldoende resultaat geeft kan een koolhydraatbeperkt eiwitverrijkt dieet worden geadviseerd door uw dietist.

Ook wordt een koolhydraatbeperkt dieet bij patiënten met diabetes type 2 vaak ingezet. Hiermee worden goede resultaten behaald. De bloedsuiker wordt gestabiliseerd, en men gaat vaak minder medicijnen gebruiken voor de diabetes. Zelfs als je niet afvalt, heeft een koolhydraatbeperkt dieet al een gunstig effect op de bloedglucosewaardes. Wij werken bij het inzetten van een koolhydraatbeperkt dieet samen met de praktijkondersteuner en huisarts/specialist.

Maar als afvallen wél gewenst is, is het goed om te weten dat een koolhydraatbeperkt dieet vaak heel effectief is. Dat blijkt uit tal van onderzoeken. Een koolhydraatbeperkt dieet is niet lastig om te volgen. De 'dieettrouw' is vaak beter dan bij andere diëten.

 

 

Voedingsadvies bij zwangerschap

Goede voeding vereist optimale zorg voor moeder & kind:

Voor jou en jouw baby speelt voeding een belangrijke rol vóór, tijdens en ná de zwangerschap. Gezonde voeding is voor ieder mens van belang. Wanneer er een baby op komst is gelden er belangrijke voedingsadviezen ter preventie van complicaties bij de ontwikkeling van de foetus en voor de verdere ontwikkeling wanneer het kind is geboren. Ook zijn deze adviezen van belang voor jou als moeder.

Tijdens de zwangerschap vinden er veel fysiologische veranderingen plaats. Er treden veranderingen op in het gewicht, hart- en vaatstelsel, maagdarmstelsel en de hormoonhuishouding. Een zwangere vrouw heeft een andere behoefte aan energie, vitaminen en mineralen dan een niet-zwangere. Enkele groepen vrouwen, zoals meerlingzwangerschappen en vrouwen in een slechte voedingstoestand, lopen een verhoogd risico op een tekort aan voedingsstoffen. Er dient ook aandacht te worden geschonken aan beweging, het eventuele gebruik van alcohol en tabak en (chronische) ziektes zoals diabetes mellitus en zwangerschapsdiabetes.

Heb je vragen over voeding tijdens de zwangerschap of wil je meer informatie over wat je wel en niet moet eten tijdens de zwangerschap? Wil je antwoord krijgen op vragen als: Welke vitamines/mineralen heb ik extra nodig? Waarom zijn essentiële vetzuren van belang? Hoeveel eiwitten en koolhydraten heb ik nodig en waar zit dit precies in? Wat moet ik doen bij misselijkheid/ braken/ obstipatie/ brandend maagzuur? Neem dan contact op met ons op.

Bij diëtistenpraktijk Food4life kan je terecht met al je vragen over goede voeding tijdens de zwangerschap. Wij zijn de deskundigen als het gaat om goede voeding in deze bijzondere situaties en willen je graag helpen.

Voedingsadvies bij bedrijven

Als bedrijfsdiëtist/leefstijlcoach is Food4life werkzaam binnen bedrijven in de omgeving van Spijkenisse/Rozenburg. Wij organiseren interventies op het gebied van leefstijl en begeleiden werknemers binnen bedrijven. Dit kan op allerlei manieren. Wilt u ook graag uw werknemers stimuleren om gezonder en fitter te leven? U kunt vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

"De gemiddelde Nederlander heeft een steeds ongezondere leefstijl en het aantal mensen met overgewicht neemt nog steeds toe. De overheid legt de verantwoordelijkheid voor gezondheid steeds meer bij de burger zelf neer. Begeleiding en coaching op het gebied van leefstijl wordt steeds minder vergoed. Bedrijven zijn echter gebaat bij een goede gezondheid van hun werknemers; het zorgt onder andere dat werknemers minder vaak ziek zijn. Wist u dat iemand met overgewicht en een vaak ongezonde leefstijl gemiddeld 2,5 dag per jaar meer ziek is? En iemand met fors overgewicht zelfs 11 dagen meer? En we moeten steeds langer doorwerken. Hoe zorgt u dat uw werknemer duurzaam inzetbaar blijft?"

Voedingsadvies bij sporters

Food4life begeleidt ook sporters. Sporters hebben vaak specifieke vragen:

- Wat eet ik als ik een langdurige inspanning moet leveren?

- Hoe kan ik meer spiermassa opbouwen?

- Hoe houd ik trainingen beter vol?

- Hoeveel eiwitten heb ik nodig? Heb ik ook eiwitshakes nodig?

- Hoe kan ik mijn vetmassa verlagen?

- Wat is een goede herstelvoeding?

"Bent u iemand die veel sport? Wilt u weten hoe u uw voeding optimaal kan laten aansluiten op uw sportactiviteiten? Of heeft u gewoon een vraag over voeding en sport? Sporten vergt soms een specifieke aanpassing van uw eetpatroon. Dit geldt zowel voor amateursporters als voor topsporters en is voor iedere sporter weer anders."

 

 

Telefonisch bereikbaar via: 0181-644302

voor al uw vragen en/of voor het maken van een afspraak.

 

Email:

info@dietistenpraktijkfood4life.nl